Regler

Regler

Der er ganske få regler i Kodechamp konkurrencen. Det gælder primært om at være kreativ, lære en masse mens man udvikler og gøre noget bare fordi det er sjovt og fedt. Her er reglerne:

PROGRAMMERING

Der skal programmeres i Scratchhttps://scratch.mit.edu/

Man kan godt bruge CodingLab, men de færdige programmer skal uploades til scratch.mit.edu, så man kan aflevere et delingslink.

Det er nemt at oprette alle eleverne på Scratch uden deres mailadresser, hvis læreren har en lærerkonto.

REMIX FORBUDT

I skal selv have udviklet koden. Jeres spil må ikke tage udgangspunkt i en kopi af et færdigt program en anden har skrevet!

Du må dog gerne kopiere andres scripts og kodestykker (mindre dele af et program), som du tilpasser til dit eget program.

Stjæl og tilpas!

GRAFIK

Deltagerne skal selv lave alt grafik. De indbyggede baggrunde og sprites i Scratch må ikke anvendes, og der må heller ikke importeres nogen form for grafik, som du ikke selv har skabt!

Du må dog gerne "kigge efter" et billede og lave det om til pixelart. Se mere under menupunktet Pixelart.

LYDEFFEKTER OG MUSIK

Du må GERNE bruge lyde du ikke selv har skabt. Du må bruge de indbyggede lyde i Scratch, optage din egne og du må også uploade lydfiler andre har lavet.

Du kan f.eks. bruge:

  • https://soundimage.org/ - Mange fede lydeffekter og musik. Husk at indsætte attribution på din Scratch projektside. Se herunder:

Music and fx by Eric Matyas
www.soundimage.org

Brug kun andres lyde og musik hvis de giver tilladelse. Husk attribution!